Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ципрас: Гърция е готова за компромис, споразумение може да бъде постигнато още днес

| обновено на 12.07.15 в 17:53
Алексис Ципрас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гърция е готова за компромис, заяви премиерът Алексис Ципрас. При пристигането си в Брюксел той заяви още, че споразумение с кредиторите може да бъде постигнато днес, ако "всички поискат това". 

Ние дължим това на народите на Европа, които искат Европа да бъде обединена, а не разделена, посочи Ципрас. 

Сделката "пари срещу реформи", която трябва да остави Гърция в еврозоната, е отговорност и на двете страни. Това е казал гръцкият премиер Алексис Ципрас в телефонен разговор с американския министър на финансите Джак Лю, предаде Ройтерс, като цитира гръцки правителствен източник. За да бъде споразумението приложимо, то принципно трябва да уважава гръцкия народ и да отчита какво е изтърпял той през последните пет години, е заявил Ципрас на Лю. 
Германия и още няколко държави от еврозоната остават скептични, че лявото гръцко правителство ще изпълни обещанията си за реформи, които предвиждат увеличаване на данъците, приватизация и намаляване на пенсиите, отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44