Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители от Хореографското училище протестират срещу директора

Снимка: Мариана Гомилева, БНР

Учителите от Националното училище за танцово изкуство в София излязоха на протест пред Министерството на културата. Те поискаха оставката на директора Анна Донева. Протестиращите учители са излъчили свои представители за среща с ръководството на министерството.

Преди четири месеца ученици от училището поискаха оставката на директорката заради авторитарния й стил на управление. Искането беше подкрепено в подписка и от учителите на училището. В резултат на това просветното министерство направи конкурс за директор, но той беше анулиран. Министерството на културата е взело мерки и негови експерти са се появили в училището след като са започнали протестите.

Протестиращите учители отново заявиха аргументите си за протеста. Исканията им са да получат гаранции, че Анна Донева няма да бъде допусната до конкурса и подадената от нея оставка в петък ще бъде приета:
Защо сме тука. Защото мислим, че директорката, която беше доскоро и която пак имаше някаква вероятност да я назначат, няма качества за ръководител и искаме един човек, който е справедлив, добър ръководител за това училище, което е уникално и чудесно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44