Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: Не може да има конституционна реформа на едно правителство

Снимка: БГНЕС

Не може да има конституционна реформа на една партия, на един министър или на един лидер. Нещо повече - не може да има конституционна реформа на едно правителство, точно защото тя има нужда от 180 гласа. Тук става дума за ключов, основен, национален приоритет и за задължителна първа стъпка за връщане на доверието на българските граждани и на европейските ни партньори.

Това посочи в Смолян съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев. Той допълни, че основните политически сили нямали принципни възражения за конституционните промени, а единствено такива от политически характер:

БСП е против, защото реформата е на ГЕРБ и на Бойко Борисов, а те не могат да подкрепят такава реформа. ДПС също е против, защото реформата не е на ГЕРБ и на Бойко Борисов, а е на Реформаторския блок и те не желаят да подкрепят такава реформа. Биха я подкрепили, ако тя е на Бойко Борисов.

Искам да отбележа, че нашите собствени привърженици са силно резервирани, защото в предлаганата конституционна промяна те не виждат радикалните решения от нашата предизборна програма, особено в сферата на реформи на прокуратурата. Така че да се говори, че става дума за промяна на Реформаторския блок, на Христо Иванов или на Радан Кънев, е просто несъстоятелно от политическа гледна точка.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44