Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от вокални формации в Балчик са били лишени от участие в творчески ваканции

Снимка: личен архив

Деца от вокалните формации към читалище " Паисий Хилендарски " в Балчик са били лишени от наградите си за участие в творчески ваканции. Поради тази причина ръководителите на съставите заедно с родителите на децата са изпратили писмо до директора на Националния дворец на децата Татяна Досева и министъра на образованието Тодор Танев.  

През април вокалните формации участвали в международен детски фестивал "Млади таланти", организиран от Националния дворец на децата в София. Четирите грамоти за отлично представяне на балчишките деца били придружени с покани-ваучери за участие в програмата за творчески ваканции "Хайде да творим заедно". 

Директорът на двореца Татяна  Досева е обявила, че до края на май ръководителите ще получат информация кога и къде ще се провеждат ваканциите. Едва на 10 юли служител на Националния дворец на децата е изпратил в Балчик отговор на многобройните запитвания, я който се посочвало, че датите и местата за творческите ваканции са ясни, но групите вече са запълнени и няма места. 

В своето писмото ръководителите и родителите на наградените деца от вокалните формации са задали въпроса Кой, кога и по какъв критерии подбра групите за творческите ваканции и каква е причината 19-те деца от балчишкото читалище да са извън програмата?.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44