Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летището в Пловдив ще съкращава персонал, заради задължения към данъчните

Снимка: plovdivairport.com
Няма запор на сметките на летище Пловдив, тъй като е постигната договореност с данъчните за разсрочено погасяване на неплатените осигуровки на служителите за миналата година. Това съобщи директорът на летището Владимир Щърбанов. Той обаче призна, че предстои съкращение на 43-ма души от персонала на аеропорта:

В момента няма запор. Имаше неизплатени от миналата година задължения, в следствие на което, има споразумение с данъчните и в момента от всичките ни сметки по 15% отиват за погасяване на тези задължения. Не е малка сумата, но напълно във възможностите на летището е да я погаси...

Предстоят ли съкращения на служители в летище Пловдив?

Разбира се, че предстоят. 43-ма души ще съкратим. Значи, ние сме затворени летището от 1 юли е затворено за полети през нощта. Това е 30% от работното време, реципрочното количество персонал също ще бъде съкратен".

   
Ще направим всичко възможно да не допуснем съкращаване на хора от работещите или техният брой да е сведен до минимум - заяви пред Радио Пловдив лидерът на Подкрепа на летището Илия Драгиев. Той призова държавата, ръководството на министерството на транспорта и лично министър Московски да обяснят защо провеждат такава рестриктивна политика към летище Пловдив:

Ние сме против това  и ще се борим, ще изпълним синдикалния си дълг към хората и ще ги защитим. Който бъде съкратен от тези 43-ма, ще има компенсации, ще имат и една година на борсата на изключително високи заплати, тъй като ние сме постигнали висок процент за храна, прослужено време, добавки и т.н.. И тези хора остават на едно сигурно заплащане цяла година, тези, които бъдат съкратени от тях.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44