Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриват отделението по акушерство и гинекология в болницата в Тетевен

Снимка: БГНЕС

Управителят на болницата в Тетевен д-р Невелина Ганева е внесла заявление в Регионалната здравна инспекция в Ловеч за закриване на отделението по акушерство и гинекология. В началото на юни министърът на здравеопазването Петър Москов постави едномесечен срок да бъдат намерени необходимите специалисти, които да работят там, но до този момент това не е изпълнено. Д-р Ганева е внесла предложение за промяна в разрешението за дейност на отделението по акушерство и гинекология, което включва закриване, след като община Тетевен и ръководството на болницата, не успяха да намерят лекари-специалисти, които да работят в него. 

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Цветолюба Генкова посочи, че в срок от един месец от инспекцията трябва да извършат проверка в болницата и да подготвят необходимите документи, които да изпратят в Министерството на здравеопазването. След това, в тримесечен срок, министърът на здравеопазването трябва да издаде заповедта за закриване на отделението. То спря да функционира, след като трима лекари напуснаха заради скандален случай с починало новородено. От болницата все пак имат възможност да оттеглят заявлението си закриване на отделението по акушерство и гинекология, ако в следващите 30 дни намерят специалисти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44