Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов скандал с храните в детските градини в Кърджали

Снимка: БГНЕС

Нов скандал с  храните в детските градини  в Кърджали. Родители са подали сигнал, че градините се снабдяват с домати на цена 4 лева за килограм. Това става четири месеца след първия случай на зареждане със скъпи  храни. Сигналът от родители е подаден до общинските съветници от БСП. Според тях фрапиращото е, че средната цена на доматите на пазара в Кърджали е около 1.20 лв. за килограм, а градините се зареждат на цена 4.00 лева. До скоро там се предлагали и краставици на цена 3.60 лв, а на тържището те струват един лев. Още от общинския съветник Георги Кючуков:

Проблемът, не е в цените, които цитирам. Проблемът е, че директорите на детските градини, трябва да спазват един обхват от 2.50 на ден за дете и тези цени на хранителните продукти правят така, защото децата ни, действително да бъдат недохранени, защото те няма как при тези цени на хранителните продукти как да се справят с този дневен обхват. Мисля, че темата е достатъчно сериозна особено, след като вече сме имали инициативата да внесем някакъв контрол при доставката на хранителните продукти. След тази инициатива, да се повтаря този случай по този начин, мисля, че е скандално.

Кючуков съобщи, че ще уведоми за случая общинската комисия, сформирана през тази зима след подобен сигнал с храните в детските градини.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44