Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Митов: Българо-американските отношения в момента са в една от най-добрите си и сериозни фази

Снимка: БГНЕС

Във Вашингтон продължава работната визита на външния министър Даниел Митов. Целта на посещението е да се отчете напредъкът в дейността на четирите работни групи, договорени при визитата на държавния секретар Джон Кери в България в началото на годината.
Договорените работни групи са в сферата на енергийна сигурност, върховенството на закона, образованието и контакта между хората. Министър Митов поясни, че подобно сътрудничество между две страни е уникално:
Аз не зная за друга държава, която да има такъв формат на отношения със Съедините щати. Тази инициатива излезе през януари месец от българската страна и до момента се развива чудесно.
Българо-американските отношения в момента са в една от най-добрите си и сериозни фази, особено в ситуация, в която България, чисто геополитически, се намира на кръстопът между два конфликта – единият е в Близкия изток, а другият е конфликтът в Украйна.
По време на посещението си, освен напредъка по работните групи, външният ни министър смята да повдигне и въпроса с привличане на повече американски туристи:
Има туристически пазари, които България до момента изобщо не е открила.
Днес Даниел Митов се среща с американски конгресмени, а по-късно в Центъра за стратегически и международни изследвания ще изнесе публична лекция за предизвикателствата на страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44