Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецчастите за борба с тероризма за първи път във военния парад в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Франция отбелязва днес националния си празник. Традиционният военен парад в Париж е посветен на 70-ата годишнина от края на Втората световна война. За първи път в него участват и спецчастите за борба с тероризма.

Тревогите на днешната действителност дават отпечатък върху националния празник на Франция, който ще протече при засилени мерки за сигурност. Военният парад, приветстван от президента Франсоа Оланд, отдава почит на силите, които защитават страната. По повод 70-ата годишнина от победата над нацизма на парада са поканени ветерани от съпротивителното движение. Неговият символичен знак, Лотарингският кръст, ще бъде изписан във въздуха от военни самолети.

СнимкаПоследните събития обаче взеха връх над честванията. Шест месеца след терористичните атаки в Париж на парада за първи път шестват представители на всички антитерористични спецчасти на Франция, участващи в мисии в страната и по света. Поради заетостта на армията и действащия антитерористичен план парадът е необичайно кратък.

След тържеството се очаква традиционното интервю на президента Оланд с акцент върху международните кризи, Гърция, тероризма и икономиката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44