Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След разследване на "Хоризонт" прокуратурата повдига обвинение срещу д-р Иван Вуцов

Софийската районна прокуратура повдига обвинение срещу д-р Иван Вуцов от Стара Загора за работа с фалшива диплома по кардиология  от 1996 година досега. Това съобщи за "Хоризонт" заместник-районният прокурор на София Стефан Милев. За случая стана ясно след журналистическото разследване на кореспондента на БНР в Стара Загора Венелина Попова.

До дни доктор Вуцов ще бъде призован на разпит и ще му бъде предявено обвинението за документно престъпление. На 29 март 2013 година сестрата на доктор Вуцов Албена Вуцова представя в Ректората на Медицинския университет в София фалшивата му диплома по кардиология, с която мнимият кардиолог иска да запише курс за електростимулации (високоспециализирана дейност в инвазивната кардиология).

При рутинната проверка на дипломата в университета става ясно, че тя е фалшива. Заместник-районният прокурор на София Стефан Милев уточни, че обвинението към д-р Вуцов е затова, че съзнателно е използвал неистински официален документ от 20 юли 1996 година, откогато е започнал практиката си като кардиолог в болничната и извънболничната дейност.

За това Наказателният кодекс предвижда до 8 години лишаване от свобода. Припомняме, че разследването на "Хоризонт“ стана повод Районната здравно-осигурителна каса в Стара Загора да прекъсне договорните си отношения с д-р Вуцов. От Регионалната здравна инспекция обаче и до днес отказват да заличат мнимия кардиолог от своите регистри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44