Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франсоа Оланд: Светът постигна напредък със споразумението по иранската ядрена програма

Франсоа Оланд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският президент Франсоа Оланд приветства историческото споразумение за иранската ядрена програма в интервюто си по случай националния празник на Франция. Той се спря и на гръцката криза, борбата с тероризма, френската и европейската икономика.

Светът постигна напредък със споразумението по иранската ядрена програма, постигнато след дългогодишни преговори. Това заяви френският президент Франсоа Оланд в телевизионното си интервю.

Той приветства отново и споразумението с Гърция като "победа за Европа" и подчерта, че Франция е изпълнила ролята си за задържането на Гърция в еврозоната. Френският президент намира, че с новия финансов план Европа е изразила не унижение, а солидарност с гръцкия народ. Той увери, че въпреки разногласията френско-германската двойка действа в единство, без което не би имало такъв резултат. Запитан за уроците от гръцката криза, Оланд заяви, че готви нови предложения за общото икономическо управление на Европа.

Терористичната опасност беше сред акцентите в интервюто на президента, който увери, че всички мерки срещу заплахите от атентати ще продължат да действат. Относно борбата с организацията "Ислямска държава", Оланд за пореден път отхвърли всякаква френска намеса в Сирия.

Той отказа да коментира евентуалната си кандидатура за втори президентски мандат през 2017 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44