Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баща и син от Горна Оряховица бяха арестувани заради нападение над телевизионен екип

| обновено на 15.07.15 в 20:16

Баща и син - роми от Горна Оряховица, бяха арестувани, след като Окръжният съд във Велико Търново потвърди наказанието им заради нападение над телевизионен екип.

В събота Районният съд в Горна Оряховица определи за 64-годишния Кольо Станев и 41-годишния му син Златан по седем денонощия арест за хулигански прояви. Административното наказание бе[e наложено, след като на 10 юни двамата са оскърбявали телевизионния екип, докато снимал къщата им. Синът блъснал камерата, а бащата си събул панталоните пред обектива. Екипът правел репортаж след акцията на полицията и данъчните, обхванала два квартала в Горна Оряховица, където луксозни къщи и коли имат ромски фамилии, телефонни измамници и джебчии. Сред проверените било и семейство Станеви.

Бащата и синът днес признаха вината си, но поискаха от Окръжния съд да замени ареста с глоба, като представиха и документи за редица заболявания. Магистратите обаче  потвърдиха наказанието и тяхното решение е окончателно.

След като получиха съдебното решение, полицаи сложиха белезници на ромите и ги откараха в ареста на Районното управление в Горна Оряховица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44