Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административният съд спря решението за прекратяване правомощията на Общинския съвет на Павел Баня

Административният съд в Стара Загора спира решението на Общинската избирателна комисия в Павел баня от 22 юни, с което бяха прекратени предсрочно правомощията на целия Общински съвет. Първото заседание по делото, образувано по жалба на председателката на Общинския съвет Христина Петрова, е насрочено за 6 октомври. 

До приключване на делото на практика Общинският съвет в Павел баня е законен и може да взема решения. От 22 юни досега той е провел две заседания. Според председателката му Христина Петрова и без определението на Административния съд, жалбата, внесена от нея и други общински съветници, спира решението на общинската избирателна комисия за предсрочно прекратяване на техния мандат. Насроченото за днес заседание на избирателната комисия в Павел баня, на което трябваше да бъде избран нов Общински съвет, няма да се състои, съобщи за "Хоризонт" Цанка Христова – председател на комисията. В законния седемдневен срок тя ще обжалва определението на Административния съд в Стара Загора пред Върховния. 

Без действащ Общински съвет в Павел баня не биха могли да се проведат изборите през октомври, защото само с негово решение може да бъде назначен временен кмет на общината, който да подпише изборните книжа. Не би могла да започне и учебната година, защото само местният парламент одобрява делегираните бюджети на училищата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44