Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ: ВМЗ-Сопот се води умишлено към несъстоятелност

| обновено на 16.07.15 в 15:21
Снимка: Анастасия Бакалска

ВМЗ-Сопот се води умишлено към несъстоятелност, с цел да се смени собствеността на дружеството, заявиха от КНСБ.
Федерацията на синдикатите от военно-промишления комплекс смята, че няма да има възможност да се изплатят заплатите и осигуровките на 2500 оръжейници и ще бъдат загубени трайни работни места, защото ръководството се оправдава с липса на средства за ремонт, необходим за производството. От КНСБ прогнозират, че след два-три месеца ВМЗ ще изпадне в производствено-технологичен и финансов колапс, но това може да бъде спряно с ново и професионално ръководство на дружеството, се посочва в позицията.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски обяви, че засега не планира смяна на ръководството на ВЗМ-Сопот. Той е запознат с предупреждението на КНСБ, което е представено на вчерашната им среща с премиера. Министър Лукарски е поискал проверка, която е свързана с конкретните забележки на синдикатите при стартиране на площадката в Иганово.
Синдикатите имат конкретни забележки, които ще бъдат отстранени. Ще изчакат това, което ръководството им е дало като срок за работа на цялата площадка в Иганово и напрежение няма да има. Общо взето това е нещото, което сме обсъждали вчера със синдикатите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44