Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите от ХДС одобриха мандат за преговори за нова спасителна програма за Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Депутатите от Християндемократическия съюз в Германия одобриха с огромно мнозинство предоставянето на мандат на правителството за преговори по третия спасителен пакет за Гърция. Против призива на канцлера Ангела Меркел гласуваха само 48 от над 300 нейни съпартийци в Бундестага. 

С това днешният вот във федералния парламент изглежда предрешен. За преговори с Атина са също основният коалиционен партньор на Меркел – социалдемократите и няколко опозиционни фракции.

Днес предстои гласуване и в австрийския парламент по предложението за отпускане на трети спасителен пакет за Гърция в размер на 86 милиарда евро.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44