Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бундестагът гласува за гръцката помощ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На извънредно заседание днес германският Бундестаг ще гласува за отпускането на третия пакет от помощ за Гърция. Референдумът в Атина и продължителните преговори между европейските финансови институции и ЕС изнервиха германците и разделиха не само гражданите на федералната република, но и депутатите.

На 61-вия си рожден ден канцлерът Ангела Меркел ще трябва да убеди депутатите в Бундестага защо се налага да бъде подкрепена поредната солидна финансова инжекция за Атина, след като самите гърци казаха "НЕ"  на реформите.

Очакванията са – въпреки острите дискусии в самите парламентарни групи и предварителното гласуване вчера, германският Бундестаг да гласува с "ДА" на финансовия пакет помощи за Гърция.

48 от християндемократите и двама от социалдемократите няма да подкрепят обаче отпускането на помощ за Гърция. При гласуването през февруари бяха 29. Ако се запази това съотношение на гласовете, макар и с неудоволствие, Германия ще подкрепи новата финансова помощ за Гърция от страна на солидарна Европа.

Показателни бяха и вчерашните заседания на парламентарните фракции, в които след петчасови дебати много от критиците на финансовото поведение на Атина изразиха съмнение за провеждане на заявените от правителството на Ципрас реформи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44