Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Сотир Цацаров и Радан Кънев се разбраха за съдебната реформа" четем  в Стандарт. Срещата между тях продължи по-малко от час, а след нея при главния прокурор беше и правосъдният министър Христо Иванов. Според изданието конституционните промени ще бъдат гласувани идната седмица.

В интервю за 24 часа съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев и здравният министър Петър Москов заявяват, че, ако съдебната реформа не тръгне до 10 дни, страната ни ще бъде изправена пред политическа криза и нови парламентарни избори.

"Електроразпределителното дружество ЧЕЗ дискриминира ромите", пише Монитор, като се позовава на позиция на  Европейския съд, относно качването на електромери по-високо върху стълбовете в ромския квартал на Дупница . Според говорител на чешката компания, уредите за отчитане са били поставени още преди ЧЕЗ да влезе на българския пазар.

Гръцката "Юробанк“, чието дъщерно дружество у нас е "Пощенска банка“, купува 80 клона на "Алфа банк“ в България за номиналната сума от 1 евро, съобщава Телеграф, цитирайки агенция Ройтерс. Не е ясно дали купуването на българската клонова мрежа на "Алфа банк“ ще стане през "Пощенска банка“ или през трезора майка, както и дали ще бъдат слети клоновете на двете банки, уточнява публикацията.

"От април до юни в София сделките с имоти растат с 26 на сто" е  водещото заглавие за вестник Преса. Ръст има и при тегленето на кредити от банките. По данни на БНБ през първите 5 месеца на годината хората са изтеглили нови заеми на обща стойност 752 млн. лв., което е 68 % повече спрямо същия период на миналата година.

"В над 1600 селища у нас не достига хляб", предупреждава от първа страница вестник Дума. Изданието цитира изказване в пленарна зала на Корнелия Нинова от БСП, според която от 1993 г. насам държавата отпуска пари за доставки на стоки от първа необходимост в труднодостъпни населени места, а сегашното правителство е първото, което спира тези средства, казва още Корнелия Нинова.

"В понеделник представят 2-годишен план за ВМЗ - Сопот", пише Новинар. Вестникът цитира ръководството, според което дейността на предприятието е обезпечена с договори, а работниците получават редовно трудовите си възнаграждения.

"На всяка 4-та минута линейка при слънчасал или пиян" четем в Труд. Равносметката от една дневна смяна в столичната Спешна помощ е близо 200 обслужени адреса. Зачестяват и инцидентите с плажуващи по басейните, предупреждават медиците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44