Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вашингтон: Военният вариант по отношение на Иран остава възможен, но се залага на дипломацията

Автор:
Сенат САЩ Вашингтон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От Вашингтон заявиха, че военният вариант остава възможен по отношение на Иран, но администрацията отдава предпочитание на дипломацията, предаде Ройтерс.

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест каза, че ядреното споразумение с ислямската република всъщност ще усили потенциалните военни опции, ако го наруши.

Ърнест добави, че, ако американският Конгрес отхвърли ядреното споразумение с Техеран, на иранската страна няма да може да се търси отговорност. Администрацията на президента Обама обаче вярва, че има силна подкрепа сред демократите в Камарата на представителите.

Представител на Държавния департамент в областта на борбата с тероризма се е срещнал тази седмица със свои израелски колеги като израз на желанието на САЩ да задълбочат сътрудничеството си с Израел по отношение на сигурността.

Президентът Обама пък е обсъдил иранското ядрено споразумение със саудитския външен министър Адел ал Джубейр са в Белия дом.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44