Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори ден продължава фолклорният събор на Роженските поляни

| обновено на 18.07.15 в 13:49
Снимка: Албена Безовска

Втори ден не стихва звукът на гайдите и българските песни на Роженските поляни. Гала-спектакълът на български изпълнители снощи, който събра стотици хиляди, за кратко беше прекъснат от авария в електропреносната мрежа и до отстраняването ѝ публиката пя народни песни, като започна с химна на България. Приятели гурбетчии са дошли специално от Германия и Швеция, за да видят събора.

Усетих магията на Родопите. Настръхнах, когато чух гайдите, развълнувано разказват гостите.

Програмата включва още надиграване, ревю на автентични народни носии, демонстрация на различни техники и технологии за производство на сирене, международна изложба на овчарски кучета. Кулминацията е Родопската фолклорна вечер, в която ще участват известни изпълнители. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44