Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлиян Найденов: Силистра ще получи 18 млн. лева от ОП "Региони в растеж" за инфраструктурни проекти

Снимка: БГНЕС

Община Силистра ще получи близо 18 милиона лева от ОП "Региони в растеж” за реализиране на инфраструктурни проекти, съобщи кметът Юлиян Найденов. На общината са отпуснати и половин милион лева за ремонт на източната част на Дунавския парк.
Община Силистра има 6 готови проекта за реконструкция и ремонти на сгради и улици, които очакват финансиране. Част от тях ще бъдат реализирани с договорените средства по оперативната програма "Региони в растеж",  каза Найденов: 
Това и Младежкият дом, това е сградата на театъра, това са детски и учебни заведения и от "Достъпна градска среда", това е реновирането на ул. "Симеон Велики" и "Добрич". Шест проекта, които са разписани, одобрени. Те са с разрешителни за строеж. Ние създаваме работни групи, екипите, които ще работят и ще предложим, кои от тези 6 да бъдат реализирани  в рамките на тези 17 900 000. 
Осигурени са и средствата за довършване ремонта на Дунавския парк в източната му част. За целта общината ще получи половин милион лева:
Включва извършване на абсолютно същите дейности, които бяха извършени в другите части на парка, а именно: осветлението, пейките, алеята, напоителните системи



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44