Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На крепостта "Хисаря" в Ловеч може да се види възстановка на автентичен средновековен лагер

Снимка: БГНЕС

На крепостта "Хисаря" в Ловеч събота и неделя ще бъде представена възстановка на автентичен средновековен лагер от периода на Второто българско царство.

Възстановката представя лагер, който  се състои от няколко шатри в средновековен стил. Организаторите са предвидили и  демонстрации на автентични занаяти - стрелба с лък, хвърляне на копие и  средновековни игри, в които могат да се включат и зрителите. Една от атракциите ще бъде демонстрацията на историческа фехтовка, в която публиката ще може да види истински мечове в действие.

На крепостта ще бъде експониран и своеобразен музей на открито, представящ средновековни оръжия, доспехи и дрехи, копия на музейни експонати.  Ще бъде показана и търновска керамика, изработена по подобие на археологически находки, която посетителите ще може да си купят. Предвидени са и  изложения на кулинария, предмети от бита, облекла и оръжия от периода на Второто българско царство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44