Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещото време от 43-44 градуса на слънце не спира българи и чужденци да посетят "Царевец"

Снимка: Катя Чорова

Две хиляди бутилки безплатна минерална вода са предвидени за туристите, които събота и неделя ще влязат в средновековната крепост "Царевец"  във Велико Търново. Над 125 хиляди българи и чужденци са посетили тази година историческия резерват на открито и потокът не спира в юлските жеги.

Група японци се снима пред „Царевец“, но не влезе в крепостта, за разлика от французи туристи, които с шапки, чадъри и бутилки вода тръгнаха по нагретите каменни алеи на резервата, които са на обща площ 120 декара.

Екскурзоводът Румяна Павлова обясни, че температурите на открито на  "Царевец“ - на крепостната стена и каменния масив, достигат до 43-44 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44