Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С митинг-заря в Карлово бе отбелязана 178-та годишнина от рождението на Левски

Росен Плевнелиев: Да недопуснем лъжепатриоти да ни отклонят от правия път

Снимка: БГНЕС

178-годишнината от рождението на Васил Левски беше чествана с тържествен митинг-заря в Карлово - родният град на Апостола на българската свобода. Стотици българи почетоха годишнината. Гост на тържеството беше и президентът Росен Плевнелиев, който посочи, че не трябва да се отклоняваме от пътя на демократичното и европейско развитие зададен от Апостола.

Днес българският народ е обединен като един около националния идеал дефиниран от Левски за чиста и свята република. Това означава върховенство на закона, а не на интересите. Означава социално отговорна, а не олигархична икономика, демократична държавност и институции обърнати с лице към хората и в услуга на хората. Нека не се подвеждаме от популисти и всякакви лъжепатриоти, които ежедневно обясняват как България няма идеал, няма цел и посока. Нека недопуснем да ни отклонят от правия път на демократичното и европейско развитие зададен от Левски, революционерите и възрожденците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44