Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 малчугани дневно посещават регионалната библиотеката в Кюстендил

Снимка: Петя Генова

Малките читатели в Кюстендил постигат рекорди по посещаемост в детския отдел на регионалната библиотека "Емануил Попдимитров". В летния месец всеки ден там отиват над 100 момчета и момичета, за да си изберат поредното заглавие от лавиците. Част от тях са и деца от други градове, които идват за ваканцията при своите баба и дядо в Кюстендил. 
Новорегистрираните читатели от началото на годината са около 500, а общо са ползвали услугите на детския отдел над три хиляди, съобщи библиотекарката Галина Стоименова. Децата търсят най-вече автори и заглавия от училищните списъци с книги, които ще изучават по литература. Добре е, че библиотеката разполага с необходимите екземпляри от търсеното заглавие, от някои от които има по 20 броя. Търсени са "Пипи, дългото чорапче", "Патиланци", "Том Сойер", "Ането", "Тошко Африкански", но и "Немили-недраги", "Бай Ганьо", "До Чикаго и назад". Също и съвременни заглавия като "Дневникът на една загубенячка". 

Читателската такса е 4 лева и не е променяна през последните шест години, каза директорът на регионалната библиотека София Пейчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44