Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пострадали при удар на влак в кола на жп прелез в Пловдив

Пътнически влак по линията Пловдив - Карлово удари лека кола, преминаваща при спуснати бариери. Пострадали няма, тъй като пътувалите в колата са успели да излязат от нея. Инцидентът стана на жп-прелез в района на Стъкларския завод в Пловдив, след гара "Филипово". Блокирано е движението на влаковете от Пловдив към Карлово и Хисаря. 

Говорителят на пловдивската полиция Анелия Влакхинова съобщи подробности:

В 14.20 е подаден сигналът от началника на пътнически влак за Карлово, който съобщава за настъпилия сблъсък на жп прелез в района на Стъкларския завод след гара Филипово. Лек автомобил "Ауди" е преминал през жп-прелеза при спуснати бариери и влакът го е ударил. Няма пострадали хора. Има нанасени щети по влака и сега се очаква представители на железопътното управление да направят оглед и да оценят щетите. Също така колеги от пожарната се очаква да отидат с техника да изтеглят аудито, защото хората, които са пътували в него са го напуснали, избягали са от местопроизшествието. Нямало ги е в аудито, когато е станал сблъска, така че за щастие няма жертви, но тепърва колегите от пътна полиция ще изяснят какво се е случило. Разследват случая, разпитват се очевидци. Така, че засега влакът ще бъде спрян - ще има закъснение неговото движение най-вероятно.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44