Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделски производители излязоха на протест заради липса на вода за напояване в Попово

Снимка: БГНЕС

В Попово земеделски производители проведоха символичен протест заради липса на вода за напояване. Собствениците на близо хиляда декара, засети с малини, тютюн и зеленчуци, поискаха от ръководството на "Напоителни системи" в Попово спешно да осигури вода заради опасността реколтата да бъде провалена.

Феим Апти, малинопроизводител от Опака, също взе участие в протеста заради липса на вода за напояване на земеделските култури и коментира:

Казаха, че каналите са били затлачени и трябва да се почистят. Щом са затлачени, защо тогава от село Паламарка до изравнителя между Попово и Опака може да има вода, а в изравнителя за Опака няма никаква вода. Ето затова се обадих в Областната дирекция по земеделие.

Земята е напукана и не виждам какво можем да произведем, ако нямаме вода през тези дни. Ако продължава по този начин, още десет дни и ще загубим това, което имаме като плод
, предупреди той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44