Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонти на спешните центрове стартират в средата на 2016 година

Ваньо Шарков
Снимка: БТА

Ремонти на спешните центрове ще започнат в средата на следващата година, съобщи във Варна заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков. Парите за ремонтите ще бъдат осигурени по проекта за модернизация на спешната помощ на стойност 85 милиона евро.

Шарков обеща и ново райониране на спешната помощ:

Спешна помощ - Добрич не може да отговаря единствено и само за населените места в област Добрич и в същото време, ако тя е по-близо, отколкото Спешна помощ - Силистра до конкретно населено място, да не го обслужва само защото е в друг район. 

По-рано в Добрич заместник-министър Шарков заяви, че заплатите за работещите в Спешната помощ ще бъдат увеличени с още 20% от началото на следващата година. Той допълни, че в момента няма лекари в спешната помощ с по-малко от 1000 лева заплата и 700 лева за фелдшер:

Поели сме ангажимент следващото увеличение да е от Нова година с още 20 процента.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44