Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Броят с декларация гласовете за Конституцията", пише Труд в коментар на срещата между премиера Борисов и лидера на АБВ Георги Първанов. Изданието цитира министър-председателя, който изразява надежда, че до петък ще постигне консенсус по три основни приоритета: засилване ролята на Инспектората на Висшия съдебен съвет, пряк избор на съдии и прокурори и разделяне на Висшия съдебен съвет на две колегии: съдийска и прокурорска.

В интервю за Преса председателят на АБВ Георги Първанов заявява, че при диалог може да има нужните 180 гласа за промени в конституцията.

"Втори скок на заплатите в Спешната помощ", е темата на Монитор. Увеличението ще е с 20% и ще влезе в сила от началото на 2016 г. Вестникът цитира зам.-министъра на здравеопазването Ваньо Шарков, който казва, че след първото увеличение на заплатите в Спешна помощ, на работа са постъпили нови 125 лекари и 95 медицински сестри.

"Плащаме данъци с кредити", съобщава от първа страница вестник Земя. Проучване показва, че през тази година хората, които имат достатъчно пари, за да погасят задълженията си веднага, намалява с 10% спрямо миналата, уточнява публикацията.

"Гръцкият бизнес се мести у нас" – водещо заглавие на Новинар. Около 60 хиляди фирми вече са подали заявления, с които централите им да бъдат преместени в България. Броят им може да се увеличи, тъй като налогът, който фирмите плащат в Гърция може да достигне 26 на сто.

"Унищожават боеприпаси близо до язовир "Искър", информира вестник Дума, като се позовава на информация на депутатите от БСП Кирил Добрев и Георги Кадиев. Според техни данни частна фирма ще утилизира боеприпаси до село Костадинкино, което според народните представители крие рискове за чистотата на водите на най-големия изкуствен водоем у нас.

Волен Сидеров плаща на Бойко Борисов 70 хил. лева за клевета, пише Телеграф и уточнява, че санкцията за лидера на "Атака" е заради интервю на Сидеров, в което той е заявил, че премиерът е покровителствал канали за контрабанда и наркотици, уточнява публикацията.

"Българин стигна пеша до Индия", информира Стандарт. Нашенецът започнал пътешествието през 2013 г., а за да стигне до Индия, е пътувал 511 дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44