Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Гръцкият парламент трябва да гласува втори пакет от мерки за икономии, поискани от кредиторите в замяна за ново финансиране на страната. Вестник Етнос преценява, че с лимит от 120 депутати премиерът Алексис Ципрас върви към избори през есента. Според вестника мерките за орязване на ранното пенсиониране и за фермерските данъци трудно щели да минат, а главната опозиционна партия Нова демокрация, която при предишното гласуване подкрепи първия пакет, сега е твърдо против облагането на фермерите с данъци.

Атинският вестник Вима съобщава, че преди време премиерът Ципрас е поискал заем в размер на 10 млрд. долара от Москва, за да може Гърция да подпомогне връщането на страната към драхмата. В публикацията се твърди, че премиерът е изпратил искания за заеми и до Иран и Китай, но никоя от двете страни не се поддала на изкушението да отпусне средствата.

Имигрантите източват обезщетенията на Острова, пише Дейли Експрес. Един от пет имигранти кандидатства за детски помощи, а всеки десети - за жилищна помощ. Публикуван доклад анализира, че най-изкушени от британските помощи са пристигналите от Бангладеш, Пакистан и страните от Източна Европа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44