Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папската академия провежда семинар срещу новите форми на робство и климатичните проблеми

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Ватикана се провежда двудневен семинар, организиран от Папската академия на науките, под надслов ”Нови форми на робство и климатичните промени”. Присъстват Папа Франциск и кметове на над 70 големи градове от целия свят.

Целта на семинара е да насочи местната власт към изграждането на екологично устойчиви градове и да се бори срещу новите форми на робство. По проблема за трафика на хора, водещ до черен труд, проституция, търговия с органи, който създава повече от 30 милиони нови роби и незаконни печалби до 150 милиарда долара годишно, се изказа кметът на Рим Иняцио Марино. Той изтъкна, че в римската администрация са разкрити корумпирани политици и служители, възползвали се от тежкото положение на имигрантите за лични облаги и обогатяване.

Сега администрацията работи за възстановяване на прозрачността в социалните услуги, добави кметът на Вечния град.

По темата за климата Марино уточни,че Рим ще предложи в най-скоро време до 2500 електрически автомобила за краткосрочно ползване под наем.

Амбициозна е целта на Ню Йорк, по думите на кмета Бил де Блазио, въглеродният диоксид в града да бъде намален с 80% до 2050 г.

Представителите на семинара подготвят петиция до ООН, с която се изисква съвременното робство да се смята като престъпление срещу човечеството. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44