Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В демонстративното зареждане по бензиностанции на 24 юли ще участват 80 000 селскостопански машини

Снимка: Венелина Попова - кор. на БНР в Стара Загора

60 000 трактора и 20 000 комбайна ще участват на 24 юли в демонстративното зареждане на гориво по бензиностанции в страната. Решението за акцията бе взето днес на заседание на Управителния съвет на  Националната асоциация  на зърнопроизводителите в Арбанаси.

Така отново ще поискаме  да бъде отменена наредбата, която изисква до 31 август да поставим нивомери и фискални устройства на съдовете за гориво, казаха заместник-председателят на Асоциацията Светослав Русалов обясни:

Началният час ще бъде 9 часа и ще приключи до 16 часа. В този интервал от време ще зареждаме нашите машини във всички области с изключение на Благоевградска област.

Надяваме се с този наш акт да покажем на управляващите, че това ще доведе до ежедневни затруднения на населението и ние бихме желали да призовем управляващите за отмяна на тази наредба.

Мариела Йорданова, която също е заместник-председател на  Националната асоциация  на зърнопроизводителите допълни:

Така ще покажем на обществеността и на властта как ще изглежда всеки ден след 31 август, когато бъдем принудени  да зареждаме на бензиностанции поради невъзможността да се сложи нивомери и фискални устройства.

Според Националната асоциация на зърнопроизводителите изискването за поставяне на нивомери и фискални устройства на съдовете за гориво е без-прецедентно за Евпорейския съюз, предизвикано е от лобистки интереси, а от доставката на уредите две-три фирми ще спечелят 160 милиона лева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44