Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Тутракан започва фестивалът „Огненият Дунав”

Снимка: www.burgas.bg

В Тутракан започва фестивалът „Огненият Дунав”. До края на седмицата крайдунавският град ще бъде сцена на многобройни прояви и концерти.


Фестивалът ще започне довечера с концерт на трио "Сопрано" на откритата амфитеатрална сцена в Дунавския парк. На същата сцена утре ще излязат танцови ансамбли от Грузия, Колумбия и България. В петък на голямата сцена до кейовата стена е предвидена музикална програма с участието на формации и състави от Общинския център за извънучилищни дейности в Тутракан и Влади Ампов-Графа. Кулминацията на фестивала е в събота, когато ще се проведе републикански шампионат по водомоторен спорт с много съпътстващи атракции и забавления. Програмата предвижда още фотографска изложба "Гигантските риби по Дунав", конкурс за най-голяма уловена риба, демонстрации по плетене на рибарски мрежи, рисунки върху миди, символично преплуване на реката, състезание по гребане с рибарски лодки и конкурс за най-вкусна рибена чорба. Вечерта на сцената ще излязат легендата от "Юрая Хийп" Джон Лоутън и Б.Т.Р, а небето над Дунав ще се озари от светлинно, огнено и лазарно шоу.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44