Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извеждат от експлоатация три язовира в Старозагорска област

Снимка: БГНЕС

Три язовира в Старозагорска област ще бъде изведени от експлоатация. Това са водоемите в селата Долно Сахране, Априлово и Хайдушко кладенче, които са в предаварийно състояние. Съставени са протоколи на собствениците и ползвателите, които не са почистили съоръженията. 
В Гълъбово е изцяло възстановена дигата на река Сазлийка. Общината получи 625 хиляди лева за справяне с последиците от тежките наводнения в края на миналата година. На община Мъглиж са преведени 316 хиляди лева, на Раднево  112 хиляди, а на Николаево 46 хиляди лева. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44