Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН започва процедура по назначаване на нов управител на фонд "Научни изследвания"

Снимка: БГНЕС

От Министерството на образованието и науката (МОН) съобщиха, че започват процедура за назначаване на нов управител на Фонд "Научни изследвания". Новината идва след задържането на сегашния управител Николай Христов с обвинение за убийство.

След съгласуване на кандидатурата с Изпълнителния съвет на Фонда, министърът на образованието и науката ще определи и сключи договор за управление с новоизбрания управител, съобщават от просветното ведомство.

От министерството подчертават, че повдигнатото обвинение срещу Христов не е свързано с дейността и функционирането на Фонд "Научни изследвания".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Арестуваха шефа на Фонд "Научни изследвания"

Директорът на Фонда за научни изследвания Николай Христов е арестуван от полицията в София. Причината - убийство след пиянски скандал. Първата версия за инцидента, за който "Хоризонт" съобщи преди дни, беше самоубийство. Тогава беше открит мъж,..

публикувано на 22.07.15 в 15:40
Проф. Тодор Танев

Проф. Л. Аврамов: Министърът на образованието крие финансови злоупотреби във фонд "Научни изследвания"

Министърът на образованието Тодор Танев се опитва да прикрие тежки финансови злоупотреби във фонд "Научни изследвания". Това заяви в предаването "12+3“ по "Хоризонт" проф. Лъчезар Аврамов от БАН, който е и член на Обществения съвет към..

публикувано на 02.07.15 в 15:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44