Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти за енергийна ефективност за малките градове ще се приемат от септември

| обновено на 22.07.15 в 20:16
Снимка: БГНЕС

От средата на септември ще могат да се приемат проекти за енергийна ефективност за малките градове по програмата "Растеж и устойчиво развитие", съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова пред депутатите от парламентарната комисия по европейски въпроси.

Имаме готовност за част от училищата да обявим кандидатстването, както и да обявим за здравеопазване и пътна инфраструктура. Пътна инфраструктура са заявили своята готовност, ще ги поканим да представят своите проекти през ноември. Очакваме Министерство на здравеопазването да ни каже дали ще успее да отправим поканата за тях за кандидатстване през септември, дали ще имат готовност, защото за да могат да кандидатстват, те трябва да имат готови технически проекти каква апаратура, какви сгради, какви линейки, какви ремонтни дейности в спешните центрове, обясни Павлова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Безплатни технически паспорти за сградите в Националната програма за енергийна ефективност

Издаването на технически паспорти за жилищните сгради е заложено в европейската директива за сертифициране на сградите. Това са едни от най-важните документи, в които се описват всички технически и експлоатационни характеристики на обекта. До края на..

публикувано на 15.07.15 в 11:47

Община Балчик подписа първите договори по Програмата за енергийна ефективност

Община Балчик подписа първите два договора по Програмата за енергийна ефективност на жилищните сгради, съобщиха от местната управа. Живеещите в блокове № 24 и 26 на квартал "Балик" подготвиха документи през последните месеци и очакват подписи от..

публикувано на 07.07.15 в 14:46

Община Тервел обяви поръчка за санирането на два жилищни блока по Програмата за енергийна ефективност

Община Тервел обяви обществена поръчка за избор на изпълнители, които да направят технически проект, да изпълнят всички строителни работи и да упражняват авторски надзор за ремонтите на двата жилищни блока в Тервел, одобрени за финансиране по..

публикувано на 01.07.15 в 12:32
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44