Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Билд-репортери под прикритие на "Златни пясъци"

В разгара на туристическия сезон практика на германските туроператори е да изпращат инспектори в курортите, в които има силно присъствие на германски туристи. Те следят за качеството на предлаганите местни услуги и дали те отговарят на германските стандарти. Много често към инспекторите се присъединяват и репортери от водещи вестници, които след това предупреждават за "подводните камъни" на местното гостоприемство.

Разлика в цените, от които ти настръхва косата, пише в днешния брой на "Билд цайтунг" в репортажа си един от репортерите, посетил Варна и "Златни пясъци". Направеният от него експеримент за разликата в цените на таксиметровите услуги по Българското Черноморие остават съвършено непонятни за германските граждани. Разстоянието от 25 км от летище Варна до определен хотел в "Златни пясъци", изминат с три различни таксита, му струва от 49 лева до 245 лева.

25-те километра могат да ви излязат златни, предупреждава той от страниците на най-тиражния всекидневник сънародниците си, които смятат да летуват в България. Германските туристи са предупреждупредени при необходимост да вземат такси от хотела, като се пазарят предварително за цената му.

А курортните инспектори предупреждават да се правят снимки със скандалните ситуации, които да се изпращат на туристическите агенции, предлагащи България като дестинация, или да се пускат в социалните мрежи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44