Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима убити и 9 ранени при стрелба в киносалон в щата Луизиана

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима души загинаха, след като мъж откри огън в киносалон в американския град Лафайет, щата Луизиана. Стрелецът се е самоубил. Поне деветима други са били ранени. Инцидентът е станал около 19:30 местно време. 
Според шефа на полицията на Лафайет Джим Крафт по всичко изглежда, че стрелецът е действал сам.
Въз основа на свидетели, които вече са разпитахме, смятаме, че е действал сам. Никой не е заявил, че е го е видял да стои до някой друг (в киносалона). Изглежда е бил сам.
Според властите стрелецът се е опитал да избяга, като се смесил със спасяващата се тълпа, но когато видял полицаи, се е спрял и се е самоубил. Засега не е разкрита самоличността му, но се споменава, че е бил 58-годишен бял мъж с криминално досие.
Губернаторът на Луизиана Боби Джиндал изрази своя шок и определи случилото се като "безсмислен акт на насилие":
Това е ужасна нощ за Лафайет. Това е ужасна нощ за Луизиана. Това е ужасна нощ за Съединените щати.
Престрелката в Лафайет стана само часове след като в интервю президентът Барак Обама изрази своето разочарование, че в страната не са били приети мерки за по-голям контрол на оръжията.
Междувременно, съдебните заседатели по делото с престрелката отпреди три години в кино в Аурора, Колорадо решиха да присъдят смъртно наказание на Джеймс Холмс за това, че той е убил 12 души. Сега предстои заседателите да разгледат твърденията на защитата за невменяемост, преди присъдата да стане окончателна. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44