Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авария остави без вода стотици семейства в Кърджали

| обновено на 24.07.15 в 17:43
Снимка: БГНЕС

Стотици домакинства в Кърджали са без вода заради поредната авария на основния водопровод. Тя е на двайсетина метра от мястото, където преди по-малко от месец се скъса една от заварките на тръбата, положена в рамките на проекта за воден цикъл на града. 

Електрозаваркатя не е издържала на високото налягане и е избила на около трийсетина метра от предишната повреда. И двете аварии са в участъка от 204 метра, който е изграден с тръби, българско производство. От В и К не се ангажират със срок за отстраняване на проблема. На място са работници на строителната фирма, помагат им и от водоснабдителното дружество. Водопроводът е новоизграден по проекта за воден цикъл на Кърджали. Той все още не е предаден в експлоатация и няма акт 16. Поради тази причина всички ремонти са за сметка на строителя. Поредната авария остави без вода часове наред части от Кърджали и околните села. Очакванията са водата да бъде пусната още тази вечер, но в началото тя няма да е годна за пиене и готвене




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44