Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паметник на нобеловия лауреат Елиас Канети бе открит официално в родния му град Русе

Снимка: БГНЕС

Паметник на нобеловия лауреат Елиас Канети бе открит официално в родния му град Русе. Днес се навършват 110 години от рождението на писателя.
В продължение на близо десет години идеята да се издигне паметник на Елиас Канети пораждаше полемика сред русенската общественост, но днес скулптурната фигура бе открита на едноименния площад. Дарители за изработването й са Александър Чакмаков и Лазар Муржев, а автор е Георг Чапкънов. 
Това е висока чест и отговорност да направиш на такъв велик човек паметник в такъв хубав град като Русе, с такива приятели, които станаха спомоществователи на цялото туй дело и каквото можахме, направихме, каза скулпторът Чапкънов в присъствието на много държавници, общественици и граждани на Русе.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44