Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строят нови детски площадки в община Елена

Снимка: Община Елена

В община Елена започна изграждането на девет детски площадки по проект,финансиран с над 1 милион лева от Програмата за развитие на селските райони. Проектът  е още от 2010 година, но изпълнението му е забавено от многократно обжалване  на обществената поръчка  за изпълнител и промени в нормативната уредба.
Сега строително-ремонтните работи обхващат осем детски площадки в град Елена и една в село Беброво. Съоръженията и настилките в тях отговарят на всички изисквания за безопасност на децата. 
На площадките са предвидени зони за различни възрастови групи, осигурен е достъп за деца с увреждания. Всички обекти ще бъдат завършени до 15 септември. Премахнатите при реконструкцията стари люлки, катерушки и пързалки ще бъдат ремонтирани, за да се използват отново за други детски площадки в общинския център и селата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44