Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местан: Няма да направим компромис с ултранационалистите в управлението

Лютви Местан
Снимка: БТА

Няколко хиляди души от цяла Североизточна България се събраха в местността Баба Конду, за да участват в традиционния събор, провеждан всяка година край търговищкото село Божурка.

 Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че партията му няма да направи компромис с участието на ултранационалисти в управлението на страната.

Винаги когато става въпрос за българския национален интерес може да се разчита на Движението за права и свободи. Защото ДПС е партията не на самоцелния, не на безпринципния компромис, а на градивния компромис. Ние имахме резервирана позиция, не защото сме против промяната в Конституцията. Ние имахме политически причини да имаме резервирано отношение, защото както ще бъдем компромисни, когато става въпрос за националния интерес и точно заради този национален интерес няма да направим компромис  с участие на ултранационалистите в управлението на страната.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44