Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече 60 години Ботаническата градина в Балчик пленява малки и големи

| обновено на 27.07.15 в 12:11
Снимка: БГНЕС

Университетската ботаническа градина в Балчик отбелязва 60 години от своето създаване. Честването на кръглата годишнина е под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

Днес е кулминацията на честванията. Програмата включва изложения на кактуси, представяне на изработени от студенти от Биологическия факултет на Алма матер сувенири, посветени на биоразнообразието, както и тематични беседи по маршрут в градината.

С богата фолклорна програма ще бъдат посрещани посетителите. До 17.00 часа входът ще бъде свободен за любителите на растителното царство.

Най-малките и любознателни гости могат да се включат в предлаганите ботанически работилници за деца.

Празничната вечер ще започне с академично тържество и ще продължи с концерт на оркестъра на Военноморските сили сред неповторимата атмосфера на Университетската ботаническа градина в Балчик.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44