Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите от една седмица френски фермери блокираха пътищата от Германия и Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Протестиращите от една седмица френски фермери блокираха пътищата от Германия и Испания, недоволни от ниските изкупни цени на своята продукция.

Продължаващите цяла седмица протести на френските фермери засегнаха съседните страни Германия и Испания. Близо 1500 животновъди са се стекли в областта Елзас, за да блокират навлизането на германски стоки. Според радио "Франс Бльо" редици от трактори са преградили шест моста на Рийн, свързващи Франция с Германия. Блокадите започнаха късно снощи и ще продължат до ранния следобед. Вчера фермерите бяха преградили магистралата, свързваща с Испания, и претърсиха десетки камиони за вносни земеделски стоки.

Животновъдите, които протестират срещу ниските изкупни цени на месото и млякото, не се успокоиха от спасителния план, приет спешно от френското правителство, който им обещава помощ от 600 милиона евро.

Френското земеделие са задушава от административните пречки и конкуренцията на вносни стоки от страни, където правилата са различни от френските, заявява в съобщение федерацията на фермерите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44