Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергетиците от "Топлофикация Русе" излязоха на протестно шествие

Снимка: БГНЕС

Енергетиците от "Топлофикация Русе" организираха протестно шествие срещу задължителната ежемесечна вноска от 5%, която производителите на електроенергия ще трябва да внасят във фонд за компенсиране на финансовия дефицит на НЕК. Протестното шествие започна от ТЕЦ "Изток" и продължи до кръговото кръстовище в района на граничния пункт "Дунав мост".

Смяна на предвидените в закона за изменение и допълнение в Закона за енергетиката промени, касаещи създаване на фонд "Сигурност" на електроенергийната система и вследствие на това запазване на работните места на работещите и редовно получаване на пълните трудови възнаграждения. Миналата седмица правихме мълчалив протест, те в същото време са го приели на второ четене. Мисля, че утре ще излезе в "Държавен вестник". Това каза Любомир Кирилов, председател на инициативния комитет за протеста.

Още миналата седмица енергетиците заявиха, че предложението е нов държавен рекет, който обрича предприятието им на фалит.

Утре работещите в "Топлофикация-Русе" отново ще направят шествие до "Дунав мост" в обедните часове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44