Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панайот Рейзи е уверил Борисов, че оградата на пътя Созопол - Приморско ще бъде премахната

Панайот Рейзи и Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Кметът на Созопол Панайот Рейзи е уверил премиера Бойко Борисов, че оградата на пътя Созопол - Приморско ще бъде премахната, става ясно от статус на премиера във фейсбук. При разговора с премиера Рейзи мотивирал действията си за поставяне на ограда с това, че плажът е неохраняем.

Премиерът и кметът се разбрали да осигурият няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си.

Над 30 коли са спрели в защитената зона на плаж „Алепу“ въпреки поставените от община Созопол забранителни табели и заграждения в едното платно, видя репортерът Петя Янакиева от радио Бургас. 

Три знака от тази сутрин регмаментират забрани на общинския път Созопол-Приморско в района на плаж "Алепу".  Те показват, че зоната е пешеходна,  паркирането на коли забранено, а нарушението се наказва с репатриране. Реакциите на дошлите на плаж бяха разнопосочни. Десетина летовници с палатки днес са предупредени да напуснат плажа, а две каравани бяха паркирани извън загражденията. Кметът Панайот Рейзи отрече намерения за строителство в зоната, а като мотиви  за мярката посочи.

Затварянето го правим, защото пътят е много зле и, второ, в последно време се забелязва едно камтиране върху самите дюни, този плаж е неохраняем, той е много рисков. Там почти всяка година даваме някоя и друга жертва.

Участъкът ще се превърне в пешеходна алея, категоричен е Рейзи. От морската администрация обещават и места за безплатно паркиране.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44