Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

200 млади семейства ще бъдат обучени да възпитават на децата по методи на УНИЦЕФ

Снимка: архив

200 млади семейства ще бъдат включени в проекта "Да пораснем заедно" в шест областни града - Плевен, Враца, Разград, Благоевград, Кърджали и Търговище. Те ще бъдат обучени да прилагат стандартите на УНИЦЕФ при отглеждането и възпитанието на децата си.

До края на годината родителите ще се обучават два пъти седмично по методология и стандарти на УНИЦЕФ, които вече успешно са били приложени в Хърватия, обясни Росица Куцарова, ръководител на Регионалната библиотека "Петър Стъпов“ и един от партньорите на проекта:

Да помогнем на младите родители първо да се справят със стреса при появата на малък човек. Има достатъчно литература за отглеждане и възпитаване на деца, но методиката на УНИЦЕФ  се оказва изпитана във времето. С интерактивните методи, чрез споделяне на добри практики и мнения ще се поражда дискусия, затова ще се обучават модератори, а не обучители.

До края на месеца ще бъдат определени и семействата, желаещи да се включат в проекта, а първите занятия ще започнат в началото на септември.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44