Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кърджали деветата регионална радиостанция на БНР ще излъчва на два езика

Деветата регионална радиостанция на Българското национално радио в Кърджали ще излъчва на два езика и в нея ще работят само местни журналисти. Договор беше подписан между генералния директор на БНР Радослав Янкулов и кмета на Кърджали Хасан Азис. Решението на СЕМ за получаване на лицензия за радио Кърджали предстои. 

Студиото и редакционните стаи са в помещения, предоставени безвъзмездно от Общината за 10 години.  С подписания днес договор започва същинската работа за изграждане на новата регионална радиостанция.

В началото се предвижда тя да излъчва общо 9 часа програма - 6 часа на български език - новини, блокови предавания, музика, и 3 часа - на турски език, подготвени от турската редакция на Националното радио. Екипът на медията ще е 6 -7 души - журналисти и технически персонал. 

Радио "Кърджали" стартира официално на 1 януари, но реално ще заработи още на 1 декември - това ще бъде пробен период за екипа и техниката.

За да покаже силата на радиото, генералният директор на БНР  подари на кмета на Кърджали радио с външен вид от началото на миналия век, но с всички съвременни екстри - с дистанционно, CD- плеър и стерео тон колони.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44