Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция спира преговорите с Русия за "Турски поток"

Снимка: БГНЕС

Турция реши да преустанови преговорите с Русия по проекта за газопровод "Турски поток" заради липса на напредък в преговорния процес, предаде агенция ТАСС, като се позова на телевизия Хабер Тюрк. Като една от причините се посочва липсата на споразумение за намаляването на цената на руския газ за Турция.

Преговорите са преустановени временно и засега не е ясно кога ще бъдат възобновени, посочва турският телевизионен канал.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

"Газпром" продължава преговорите с участниците в проекта "Южен поток"

"Газпром" продължава преговорите с участниците в проекта "Южен поток" по въпроса за понесените инвестиционни разходи, обяви днес в Държавната дума министърът на енергетиката Александър Новак, цитиран от ТАСС. "Бяха закупени тръби и извършени проектни..

публикувано на 10.06.15 в 16:36

Даниел Митов: Със спирането на строежа на „Южен поток“ България е изпълнила всички европейски правила

Със спирането на строежа на „Южен поток“ България е изпълнила всички европейски правила и очаква същото от всички европейски партньори. Заявлението е на българския външен министър Даниел Митов в коментар на подписания в петък руско-гръцки меморандум за..

публикувано на 21.06.15 в 11:16

Иван Дреновички: По проекта "Южен поток" се водят активни преговори

На този етап не е необходимо да има конкретен договор с турската страна, за да започнат техническите дейности по изпълнението на т. нар "Турски поток". Газпром плаща месечно по 25 млн. евро на италиянската компания, ангажирана с необходимата техника за..

публикувано на 23.05.15 в 12:30

Македония и „Южен поток”

Събитията в Македония правят реализацията на проекта „Турски поток” хипотетична. Или почти. На Русия й трябва решаващо енергийно присъствие в Европа, това ставаше най-лесно и бързо през Македония. Но като единна, консолидирана и предвидима политически..

публикувано на 21.05.15 в 12:40

Янаки Стоилов: Спирането на "Южен поток" беше под натиск по две линии

Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов каза в предаването "Неделя 150", че парламентарната група на социалистите се опасява от маневрите, които се извършват в съдебната власт. Според него промяната в структурата на Висшия съдебен съвет няма..

публикувано на 26.04.15 в 11:08
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44