Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

130 нарушения за два месеца е открила Инспекцията по труда в Ловеч

Снимка: БГНЕС

Инспекцията по труда в Ловеч е установила близо 130 нарушения на трудовото законодателство при извършените проверки на строителни обекти през май и юни, по време на националната кампания за проверка на условията на труд на строителните обекти.

При извършените проверки инспекторите са издали близо 120 предписания за отстраняване на констатираните нарушения. Съставени са и шест акта. Най-много нарушения са установени по отношение на предпазните средства на работниците.

Един от обектите е спрян, тъй като работещите на покривна конструкция са били без каски и предпазни колани.

Често на строителните обекти се използват и необезопасени скелета. Проверките са установили и работа в необезопасени от срутване на земна маса дълбоки изкопи. На един строителен обект е констатирано, че 13 души работят без трудови договори.

Интензивните проверки в строителството ще продължат до края на август.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44