Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Токът скара премиера и бизнеса – водещо заглавие за "Труд". Повод за задочната караница станаха предупрежденията на бизнеса, че скъпият ток ще повиши цените в магазините. На свой ред премиерът пита дали са паднали цените, когато електроенергията е била по-евтина. По темата, "Стандарт" допълва, че заради по-скъпия ток, ще плащаме повече за хляб и тестени изделия. 
Спецзвено с прокурори, специалисти и служители в ДАНС ще следи енергетиката, съобщава "Новинар". Проверките ще обхванат най-вече Българския енергиен холдинг. Една от задачите на новото звено ще бъде да следи движението на фактурите.  
В интервю за "24 часа" председателят на КЕВР Иван Иванов казва, че регулаторът няма да допусне далавера с ВЕИ-тата, които ще произвеждат ток от оборски тор. "През септември ще се произнесем с рестриктивно решение по тези проекти", казва Иванов. По думите му, през последните 2 години не се е виждал с премиера Борисов и няма как да се влияе от него за решенията в енергийния регулатор.
1000 бандити са избягали от съдебна отговорност и в момента се издирват както у нас, така и в чужбина, по подобие на Братя Галеви – тема на "Телеграф". Изданието цитира данни на Главна дирекция Национална полиция, според които други 7500 души са издирвани като свидетели и не се явяват на дела.
Крадци се представят за пощальони и полицаи, предупреждава "Монитор". Целта на апашите е да разберат кога набелязано от тях жилище ще остане празно за по-дълго време, като за целта често разпитват съседи. Крадците нападат обикновено между 3 и 5 ч. сутринта или малко след 9, когато повечето хора вече са на работа. 
Българи на евтин плаж в Румъния – пише "Стандарт". Едно от нещата, които привлича нашенеца, е фактът, че в северната съседка не се плаща за чадър и шезлонг. У нас пък се отчита ръст на ирански туристи, които предпочитат северното ни Черноморие. Всяка седмица на летище Варна пристигат по 4 чартърни полета от Иран.
Продават орден "Стара планина" в интернет за 1500 долара – публикация на "Земя". По традиция, отличието се връчва от президента за заслуги за страната. Находчиви търговци по пазарите пък продават различни руски и наши ордени на цени между 10 и 40 лв.
Една пета от българите живеят в културно гето, информира "СЕГА". Според изследване на "Алфа Рисърч", едва 3% от хората четат книги в училищните и университетските библиотеки. 5% от нашенците пък никога не са чели книга, допълва изданието. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44